Zomernieuwsbrief voor actieve leraren                                                       jun12

volg deze zomer de lerarenkaart op  klik hier om ons te volgen op facebook  klik hier om ons te volgen op twitter
 1. MUSEUM - Gratis met het gezin naar het vernieuwde In Flanders Fields Museum (Ieper)
 2. MUSEUM - Win een duoticket voor Museumnacht Antwerpen (15 musea)
 3. MUSEUM -  The Human Body Exhibition: tot 9 september gratis in Oostende
 4. THEATER - Macbeth door de ogen van Theater FroeFroe (gratis, Hasselt)
 5. MUZIEK - 25 procent korting op alle concerten Gent Festival van Vlaanderen
 6. MUZIEK - 20 procent korting op openingsconcert MAfestival Brugge
 7. MUZIEK - Haal jouw boke choco op het mini-middagfestival Boke Bijgaarden
 8. MUZIEK - Bescherm je oren met de gratis decibelmeter-app
 9. FILM - Win een duoticket voor 'Dr. Seuss' De Lorax en het Verdwenen Bos
 10. PARK - Ontdek het fenomeen pareidolie in Waterdoecentrum Hidrodoe (Herentals)
 11. PARK - Nationaal Park Hoge Kempen: gratis gezinsdagen (Genk)
 12. PARK - Ga je deze zomer naar een pretpark? Boek nu voordelige tickets
 13. REIS - Actief eropuit in Nederland via de hostels van Stayokay (korting)
 14. REIS - EF Education: taalopleidingen en taalvakanties voor leraren en jongeren (korting)
 15. LERARENDAG - Zoektochten en rondleidingen in de Koningin der Badsteden (Oostende)
 16. KUST - Beaufort04 for kids: voorleesmomenten en schattenjachten met Vlieg
 17. KNUTSEL - Vouw een brandweerkazerne en win een speelwereld van karton

Meer zomeractiviteiten? Op www.lerarenkaart.be (voordelen zoeken) vind je uittips in binnen- en buitenland. In het juninummer van Klasse zit een bijlage van de lerarenkaart. Knip de stempelkaart uit en ga op stap. Wie drie stempels verzamelt in drie musea uit de zoekplaat maakt kans op een reischeque van 500 euro.
Prettige vakantie!
 M u s e a                                                                                 naar boven 

    1. Where the poppies blow (gezin, gratis, Ieper)
Bezoek het vernieuwde In Flanders Fields Museum gratis met het hele gezin. Bij aankomst krijg je een poppy-armband. Met de chip in de armband ontdek je vier persoonlijke verhalen. Bezoekende leraren maken kans op een optreden van 'Kotjesvolk' voor de klas. 
>>> Enkel van 1 juli tot en met 31 augustus 2012 bezoek je het vernieuwde In Flanders Fields Museum gratis met het hele gezin (max. 3 eigen kinderen). Leg je lerarenkaart voor aan de balie. Voor de poppy-armband betaal je 1 euro per persoon. Na het bezoek kan je de armband weer inwisselen voor 1 euro of houden als souvenir.
In Flanders Fields Museum - Lakenhallen - Grote Markt 34 - 8900 Ieper - www.inflandersfields.be   

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2. Museumnacht Antwerpen (win, Antwerpen)
Swing tussen kunstwerken, doe aan action painting in het donker of laat je kieken tijdens een barokke fotoshoot. Tijdens Museumnacht zetten vijftien Antwerpse kunsttempels hun deuren open voor een alternatief museumbezoek. Elke bezoeker maakt kans om met een kunstwerk huiswaarts te keren. Pendelbussen vervoeren je tussen de musea.
>>> Zaterdag 4 augustus (19 tot 1 uur) - 1 polsbandje = 15 musea + vervoer per pendelbus - kaarten in voorverkoop kosten 7 euro, aan de kassa 8 euro (kinderen -12 gratis) -
www.museumnacht.be  
   
De lerarenkaart schenkt 15 duotickets weg. Mail je naam, adres en het nummer van je lerarenkaart naar wedstrijd@lerarenkaart.be. Geef je mail als onderwerp ‘Museumnacht Antwerpen’. Winnaars krijgen de tickets thuis gestuurd. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    3. Ons lichaam (gratis, Oostende)
Een tentoonstelling met echte menselijke lichamen en specimens. ‘The Human Body Exhibition’ stelt meer dan 150 met zorg ontlede specimens van volledige lichamen en lichaamsonderdelen tentoon. Je krijgt een driedimensionale kijk op wat er onder de huid van een lichaam gebeurt. De tentoonstelling belicht de wondere wereld van het menselijke lichaam en de werking ervan. Ook de impact van roken, zwaarlijvigheid en andere vormen van verwaarlozing worden in beeld gebracht. Aangetaste specimens tonen hoe bepaalde mensen meer zorg besteden aan hun auto dan aan hun eigen lichaam.
 
>>> De tentoonstelling loopt van 16 juni tot 9 september in Oostende. Houders van de lerarenkaart vragen een gratis ticket aan via picha@d-office.be. Vermeld de naam van je school, adres, telefoonnummer, het nummer van je lerarenkaart, de datum en tijdsblok (per halfuur) van je keuze. Met de bevestigingsmail haal je een gratis ticket af aan de kassa. Beschikbare data, tijdsblokken en online tickets voor jouw gezelschap via Sherpa. Vanaf 7 februari tot 10 juni 2013 loopt de tentoonstelling in Brussel. Alle info, klasbezoeken (7,50 euro per leerling) en voorwaarden via Picha Theus (bovenstaand e-mailadres).

Casino Kursaal - Kursaal-Oosthelling 12 - 8400 Oostende -
www.thehumanbody.be   T h e a t e r                                                                             naar boven

4. Macbeth Vs Theater FroeFroe
(poppentheater, gratis, Hasselt, 12+)
Macbeth is ongetwtijfeld de bloederigste tragedie van Shakespeare. Theater FroeFroe brengt een eigen versie in een poppen- en theatervoorstelling, zowel gruwelijk als poëtisch. De voorspelling van de heks geeft Macbeth het gevoel dat hij zijn lot in eigen handen heeft. Maar terwijl hij moordend naar de top klimt, verspeelt hij zijn recht op vrede en geluk.
>>> Theater FroeFroe nodigt leraren met partner uit op de try-out van dinsdag 7 augustus of woensdag 8 augustus (telkens om 21 uur).
   
Mail je naam, het nummer van je lerarenkaart en de voorstelling van je keuze naar evelien@froefroe.be. Zolang de voorraad strekt, je krijgt een bevestigingsmail.
Theater op de Markt (zomerfestival Hasselt) - centrum Hasselt -
www.froefroe.be  M u z i e k                                                                             naar boven

    5. Gent Festival van Vlaanderen (korting, Gent)
Start met een oerknal ... Gent Festival van Vlaanderen staat dit jaar in het teken van de eerste klank: het Nulpunt. Als leraar krijg je korting op alle concerten en activiteiten: o.a. 10 jaar OdeGand, een wonderlijke tangoproductie, Avanti! fietstocht, KidsOdeGand en een mysterieus Venetiaans bal
Het festival loopt van 15 tot 29 september. Het volledige aanbod via www.festivalgent.be. 
>>> Leraren genieten 25 procent korting, enkel geldig voor de houder van een geldige lerarenkaart. Info en reservaties: Uitbureau - Veldstraat 82b - 9000 Gent - 09 233 77 88

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6. Mia speranza adorata (korting, Brugge)
De eerste liefde van W.A. Mozart was Aloysia Weber, een uitzonderlijk muzikaal talent uit Mannheim. De 17-jarige Mozart schreef voor haar een aantal miniatuuroperaatjes, die een enorme expressiviteit vereisten. Een uitdaging voor de stersolist op dit openingsconcert van het MAfestival Brugge: Sabine Devieilhe. Zij is dé revelatie in de wereld van de oude muziek. Ze wordt begeleid door het nieuwe Franse periodeorkest Les Ambassadeurs van fluitist Alexis Kossenko, dat voor het eerst te gast is in Brugge.
   
>>> vrijdag 3 augustus (20 uur) - leraren genieten 20 procent korting op alle rangen (tickets zonder reductie kosten 32, 26, 20 en 14 euro) - lerarenkorting geldig voor twee tickets - reservaties enkel via In&Uit Brugge (Concertgebouw) of via callcenter Concertgebouw: 070 22 33 02.
MAfestival - 't Zand 34 - 8000 Brugge - www.mafestival.be  

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    7. Boke Bijgaarden (gratis, Groot-Bijgaarden)
Het mini-middagfestival Boke Bijgaarden strikt dit jaar mooie namen. Op 4 juli komt Mastercab, op 5 juli is het de beurt aan Marco Z en op 6 juli komen Wigbert en Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal. De optredens zijn gratis en starten telkens om 12 uur in het Kasteelpark in Groot-Bijgaarden. Op 5 juli is er ook een Afterwork Party met Groovz Galore, DJ Charlie (FMbrussel) en Sven van Hees.
>>> Gratis boke choco? Ruil deze bon in voor een gratis boke choco. Zolang de voorraad strekt. www.bokebijgaarden.be  

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. Help ze niet naar de tuut (campagne)
Meet zelf het geluidsniveau op een festivalterrein, in een dancing, op café of thuis. Met de festivalzomer in zicht lanceert de Vlaamse Overheid een gratis decibelmeter-app om het risico op gehoorschade in te schatten.  Op
www.helpzenietnaardetuut.be vind je tips om je oren te beschermen.
>>> De app is beschikbaar voor
Android en voor iPhone 
    F i l m                                                                                     naar boven 

    9. Dr. Seuss’ De Lorax en het Verdwenen Bos (win)
Een 12-jarige jongen begint een zoektocht naar datgene waarmee hij het hart van zijn droommeisje zal kunnen stelen. Daarvoor moet hij op ontdekkingstocht naar het verhaal van de Lorax, een chagrijnig maar charmant figuurtje dat zijn wereld probeert te beschermen. ‘Dr. Seuss’ De Lorax en het Verdwenen Bos’ is een 3D-animatiefilm. De film is een bewerking van het kinderboek van Dr. Seuss’ over de Lorax, een bijzondere bosbewoner die het bos beschermde. De film loopt in de zalen vanaf woensdag 18 juli.
>>>
Bekijk de trailer   
>>> De lerarenkaart schenkt vijf duotickets met telkens een boek weg. De tickets zijn geldig in een bioscoop van je keuze waar de film speelt, enkel op weekdagen. Mail je naam, adres en het nummer van je lerarenkaart naar wedstrijd@lerarenkaart.be. Geef je mail als onderwerp ‘Dr. Seuss’. De winnaars krijgen de tickets en een boek thuis opgestuurd. www.universalpictures.be  P a r k e n                                                                              naar boven 

10. Hidrodoe ziet wat jij niet ziet (korting, Herentals)
Waterdoecentrum Hidrodoe ziet tijdens de zomervakantie wat jij niet ziet. Ontdek er het fenomeen pareidolie. Nooit van gehoord? Toch heb je het zeker al gezien. Een gezicht in water, een kasteel in de wolken. De waterfoto’s van kunstfotograaf Rudy Van Kersebeeck verbazen en betoveren. Elke bezoeker maakt een inktvlekkentekening, een ludieke versie van de Rorschachtest die ongetwijfeld voor de nodige hilariteit zorgt.
>>>
Hidrodoe, interactief waterdoecentrum - Haanheuvel 7 - 2200 Herentals - korting met lerarenkaart (4,50 i.p.v. 7,50 euro) - www.hidrodoe.be  
   

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    11. Nationaal Park Hoge Kempen
(gezinsdagen, gratis, Genk)
België telt één Nationaal Park. En jij bezoekt het gratis tijdens de klassedagen. Zeldzame en bijzondere dieren kruisen je pad. Vijf toegangspoorten leiden telkens naar een andere belevenis: Kattevennen, Lieteberg, Station As, Pietersheim en Mechelse Heide. Rangers nemen je mee op avontuur, de Cosmodrome opent haar deuren, de waterburcht van Pietersheim bezoek je gratis. En dat is nog maar het topje van de … mijnterril.
>>> Op woensdag 4 juli en op woensdag 22 augustus zijn alle activiteiten in het Nationaal Park Hoge Kempen gratis voor houders van de lerarenkaart en hun gezin. Inschrijven verplicht via www.nationaalpark.be (klik op 'KLASSE-dagen' in de linkerkolom) 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

12. Pretparkland (België, Nederland, Duitsland)
Walibi, Bellewaerde, Plopsa De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Pirateneiland, Mini Europe*, Bobbejaanland, Boudewijn Sea Park, Harry Malter*, Efteling (NL), Hemelrijk (NL), Kinderstad Heerlen (NL), Toverland (NL), Phantasialand (D), Holiday Park Plopsa (D), Movie Park Germany* (D).
   
 >>> Leraren bestellen via www.amantcollega.be voordelige tickets voor het hele gezin.
* deze pretparken hebben ook een speciale lerarenaanbieding op
www.lerarenkaart.be: Mini Europe - Harry Malter - Movie Park Germany   R e i z e n                                                                               naar boven

    13. Actief eropuit Nederland (korting)
Ontdek de mooiste plekjes overal in Nederland. De hostels van Stayokay zijn de ideale uitvalsbasis, vanaf daar kan je alle kanten op. Momenteel loopt er een korting geldig op een driedaags ‘Actief eropuit-arrangement’. Inclusief: welkomstdrankje, tweemaal overnachting met ontbijt, tweemaal lunchpakket, tweemaal diner, fiets- en wandelroutes en een cadeautje voor onderweg.
>>> Tot en met september genieten leraren 10 procent korting op het ‘Actief eropuit-arrangement’. Boeken met kortingscode 'Leraar-2012' via www.stayokay.com.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

14. Taalcursussen EF Education (taalvakanties, korting)
EF Education organiseert al meer dan veertig jaar taalopleidingen en taalvakanties Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Chinees voor leraren en jongeren. EF beschikt over eigen taalscholen op aangepaste locaties. Je krijgt korting voor vier verschillende programma's:
EF Teacher Training Cursus, EF Taalcursussen in het buitenland voor jongeren vanaf 16 jaar,EF Studiejaar in het Buitenland voor jongeren vanaf 17 jaar, EF juniorprogramma voor jongeren van 13 tot 16 jaar. 
   
>>> Houders van de lerarenkaart genieten 10 procent korting met vermelding ‘EFTEACHERPROMO’. Info via talenscholen.be@ef.com - www.efbelgie.be.   L e r a r e n d a g                                                                 naar boven

    15. Hare Majesteit der Badsteden
(gezinsdagen, gratis, Oostende)
Voor één dag zijn leraren en hun gezin de Prins Karels te rijk in Oostende. Neem deel aan zoektochten en rondleidingen in en rond Provinciedomein Raversijde, Openluchtmuseum Atlantikwall, Archeologisch Museum Walraversijde en memoriaal Prins Karel. Bekijk het programma en download meer info over de activiteiten.
>>> zaterdag 8 september (tussen 10.30 tot 18 uur) - gratis voor houders van de lerarenkaart, partner en max. 3 kinderen - inschrijven via het inschrijvingsformulier  K u s t                                                                                     naar boven

16. Voorleesmomenten Beaufort04
(7+, gratis, Oostduinkerke)
Op vier donderdagen in juli en augustus houdt Beaufort04 een voorleesmoment uit het boekje ‘Freek, Faun en Wind’. De locatie is het Sint-Andréstrand in Oostduinkerke, aan de indrukwekkende sculptuur ‘The Wanderer’ van kunstenares Melita Couta. Dit beeld inspireerde de schrijver en de illustrator voor hun verhaal.
Met Vlieg op schattenjacht? Vlieg en Bo, de pientere meeuw van Beaufort04, vliegen de hele zomer tussen alle kunstwerken aan de Belgische kust. Bekijk de
schatkaart. 
   
>>> donderdag 12 juli - donderdag 26 juli - donderdag 9 augustus - donderdag 23 augustus (telkens van 19 tot 20 uur) - gratis toegang voor iedereen
- Strand Sint-André Oostduinkerke (einde Gillis Scottlaan) -
www.beaufort04.be    K n u t s e l                                                                            naar boven

    17. Kazerne van karton (win)
Regenachtige zomerdagen opfleuren? Probeer een speelwereld van karton. Er komt geen lijm of schaar aan te pas. Je volgt het stappenplan en vouwt het model tot een brandweerkazerne. Met wat fantasie decoreer je alles met verf, stiften en stickers.
>>> De lerarenkaart schenkt vijf exemplaren weg (waarde: 26,95 euro). Mail je naam, adres en het nummer van je lerarenkaart naar wedstrijd@lerarenkaart.be. Geef je mail als onderwerp ‘Brandweerkazerne’. www.trendyspeelgoed.nl 


De nieuwsbrieven gaan even met vakantie. De eerstvolgende mag je eind augustus in je elektronische brievenbus verwachten. 

Geniet van een welverdiende, deugddoende, verfrissende en vooral stralende zomervakantie ! mailer